Montage de recettes

Montage de recettes

Wednesday 16 January 2013

Cookies ricotta-citron / Ricotta-lemon cookies




Bonjour tout le monde!
Excusez-moi pour ce mois sans recette… J’espère que vous avez passé de bonnes fêtes !
Je vous souhaite plein de bonnes choses pour cette nouvelle année !
Voici une recette qui ressemble aux cookies cream cheese-citron. Il s’agit d’une variante qui est vraiment pas mal ! Les gâteaux sont ultra légers !

Ingrédients
285g de farine
1 enveloppe de levure
½ cac de sel
225g de beurre a température ambiante
235g de sucre
250g de ricotta
2 gros œufs
1 CaS d’extrait de vanille
Zeste de 4 citrons

Préchauffez le four à 175 degrés.

Mélangez la farine, levure et sel dans un petit bol.

Dans un autre bol, mélangez le beurre et le sucre. Mélangez bien afin que ce soit le plus homogène et pale possible. Ajoutez la ricotta, les œufs et l’extrait de vanille, battez vigoureusement. Versez petit à petit le mélange de farine. Mettez la pâte au frigo pendant 30 minutes.
Avec deux cuillères à café, déposez des petites boules de pate sur du papier sulfurisé préalablement mis sur des plaques allant au four.
Faites cuire pendant 12 minutes ou jusqu’à légèrement doré.
Laissez reposer au moins 5 minutes avant de déguster !





Hello everybody !
Sorry for this month without any recipe… I hope you had a great time for Christmas and New Year’s Eve! I wish you all the best for this New Year!
This is a recipe which is similar to the cream cheese and lemon one. But it is really nice and the cookies are especially soft!


Ingredients
2 cups all-purpose flour
1/2 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon kosher salt
1 cup (2 sticks) unsalted butter, softened
1 cup granulated sugar
250g of ricotta cheese
2 large eggs
1 teaspoon vanilla extract
Zest of 4 lemons

Preheat the oven to 350ºF.

Combine the flour, baking soda and salt in a small bowl.

Combine the butter and granulated sugar in the bowl of a stand mixer fitted with the paddle attachment and beat on high speed until light and fluffy. Add the ricotta, eggs and vanilla extract, and beat until thoroughly incorporated. Reduce the mixer speed to low and add the flour mixture, beating until just combined. Refrigerate dough for 30 minutes.

Drop the dough in small balls thanks to two teaspoons onto the baking sheets, spacing the cookies two inches apart. Bake it for about 12 minutes. Cool on the baking sheets for 5 minutes before eating!

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