Montage de recettes

Montage de recettes

Saturday 19 May 2012

Gratin aux légumes d’été / Summer veggies gratin






 L'été arrive peu a peu (bien qu'en Ecosse, ce ne soit pas vraiment le cas...) DONC on a envie de manger leger tout en se faisant plaisir! Voici une petite recette tres simple qui plait a tout le monde!


Ingrédients pour 5-6 personnes :
2 poivrons
3 tomates
1 aubergine
1 boite de tomates concassées
du romarin
du thym
ail
sel et poivre

Coupez les poivrons en fine lamelles puis coupez-les en 3 afin d’avoir de petits morceaux.
Coupez les tomates en petits morceaux (environ 2cm sur 2cm).
Coupez l’aubergine en grosses rondelles et coupez les rondelles en petits morceaux.
Mettez le tout dans un plat qui va au four.
Salez et poivrez. Ajouter de l’ail, du romarin et du thym. Mélangez un peu.
Ajoutez la boite de tomates concassées dessus. Rajoutez du poivre et du romarin.

Enfournez pendant 30 minutes à Th-6 (entre 180 et 200 degrés).

Dégustez chaud ou tiède !





 The summer is almost here (well... not really in Scotland though...) and we want to eat lighter stuff while still taking some pleasure to it! This is a very simple recipe that would suit everyone!


Ingredients for 5 to 6 people :
2 peppers
3 tomatoes
1 eggplant
1 can of chopped tomatoes
Rosemary
Thyme
Garlic
Salt and pepper

Slice thinly the peppers and then cut them in 3 in order to have small pieces.
Cut in cubes the tomatoes (approx. 2cm per 2 cm).
Slice the eggplant in big slices then cut them in order to have small pieces too.
Put all the vegetables in a dish which can go in the oven.
Put some salt, pepper, rosemary, garlic and thyme on the vegetable. Stir a little.
Then add the can of chopped tomatoes on the top.
Add some more pepper and rosemary.

Bake it for 30 minutes at Th6 (between 180 and 200 degrees).
Enjoy it hot or not!

No comments:

Post a Comment